Picture
McDonalds har börjat skicka ut reklam på Arabiska. Föga förvånande eftersom detta numer är det officiellt näst största språket i vårt nordiska land.

Det är bra integration detta. Varför lära sig svenska när allt finns på deras eget språk? Snart börjar väl Tv4-nyheterna texta på arabiska också, eller varför inte ta in arabiska programledare o texta på svenska? Ja herre du milde tid

Det här är som en pungspark för oss svenskar.
Jag har inget emot invandring så länge som de integrerar i vårt samhälle, det är inte vi som ska ändra och anpassa oss efter dom....

 


Comments

Karin
05/25/2016 00:00

Du har fel i att arabiska är det näst största språket i Sverige idag. Det är finska, och har varit det länge.

Men om du menar att jag har fel ser jag gärna en trovärdig källa på ditt påstående :)

Nyheterna finns för övrigt redan på arabiska på svt, liksom flera andra språk (ta en titt på UR)

Reply
Chris
05/25/2016 01:59

Från sveriges radio

– Med tanke på det stora inflödet av flyktingar ifjol, så är det väl ungefär nu som arabiska går om finska som landets näst största språk, säger språkvetaren Mikael Parkvall.

I sin studie har Mikael Parkvall utgått från siffror som gällde 2012. Då var fortfarande finskan näst största modersmål, efter svenskan. 200 000 personer hade finska som modersmål i Sverige och 155 000 hade arabiska.

Men sedan dess har många fler arabisktalande bosatt sig Sverige samtidigt som medelåldern bland de finsktalande blivit allt högre. Därför gör Mikael Parkvall bedömningen att arabiskan är på väg att ta över som Sveriges näst största språk.

Reply
jack
08/15/2016 17:37

Hur dum kan ni svensk bli, de ta över ditt land och ni gör INGENTING ??? Vad är fel med ni ???

Reply
Nemo Zymek
08/20/2016 14:49

The Swedish Media is not safe, it's so much bullshit. Like Expressen, Exponerat, ffs they lie so much

ReplyLeave a Reply