Picture
I fjol inrättade Regeringen Löfven ett skattefinansierat nationellt resurscentrum för forskning och studier om rasism och våldsbejakande extremism. Man skulle kunna tro att dess syfte är att motverka extremism - men så är icke fallet.

Man släppte nyligen en rapport. Författaren till rapporten, Marcus Herz, är ingen forskare utan handplockad pga sina vänsterpolitiska uppfattningar. Och det märks. Värre snömos, svammel och flummeri får man leta efter.

I rapporten finns bl.a. en diskursanalys av ”våld mot icke-vita kroppar”, "polisens terror mot förorterna eller hur icke-vita terroriseras på offentliga platser" och "varför det bara pratas om terrorism och inte om det 'våld' som följer av sociala normer?"

Man kan också läsa mellan raderna att islamistisk terrorism faktiskt kan jämföras med slaveriupproret i USA och att vänsterextremism inte alls är så farligt: "Den liberala demokratin använder exempelvis ofta sitt eget styrelseskick till förtryck, våld och ett upprätthållande av ojämlika maktrelationer. Ett motstånd mot detta kan inte likställas med ett motstånd mot enskilda kroppars existensberättigande."

Om nu dessa vänsterextremister får ägna sig åt denna skattefinansierade icke-forskning under falskt flagg. Varför får inte högerradikala det samma? Vad sägs om ett ”Centrum mot invandrares svenskfientlighet” eller ”Institutionen för kritisk analys av islamiseringen av Sverige”? 


Är inte detta ett brott mot någon grundlag eller FN lag? Någonstans måste det finnas en lag om att slösa skattepengar på propaganda och låtsas som att det är forskning.

Minst måste det räknas som stöld och bedrägeri. Att ta pengar i syfte av att bättra skola, vård och rättsväsen och sen lägga pengarna på propaganda för att lura folk. 
Sossepolitik....

Källa: http://www.expressen.se/ledare/tyck-garna-men-kalla-det-inte-for-forskning/

Rapporten: http://www.gu.se/digitalAssets/1566/1566269_rapport---socialt-arbete--pedagogik-och-arbetet-mot-sa---kallad-va--ldsbejakande-extremism.pdf

 


Comments
Leave a Reply