Picture
Brottsligheten tycks utvecklas likadant som flyktingkrisen. När regeringen agerade kraftfullt med gränskontroller och sänkt flyktingmottagning till ”EU:s minimum” gav väljarna tummen upp men regeringen ökade ändå inte ty väljarna ansåg att de agerat för sent och brustit i sitt ledarskap.

Marcus Oscarsson - ”SVERIGES POLISLEDNING KAN INTE HANTERA KRIMINELLA LIGISTER SOM FÖRSTÖR TRYGGHETEN I VÅRA STÄDER”

En kvinnlig polis har hört av sig till mig (
Marcus Oscarsson) och sagt följande:
-Vi inom polisen får allt svårare att upprätthålla tryggheten i stad efter stad där ligister härjar och förstör vardagen för vanligt folk. De beter sig hotfullt mot gemene man, ägnar sig åt droger och vardagsbrott på dagtid och bränner bilar, provocerar och kastar sten mot poliser, ambulanser och brandbilar på kvällstid. Ledarligisterna har yngre lärjungar som går i samma fotspår. Det värsta är att Sveriges polisledning inte kan hantera dessa kriminella ligister som förstör tryggheten i våra städer, säger poliskvinnan som menar att poliskåren fått direktiv uppifrån om att hålla kvar vid en passiv strategi som inte fungerar. Det finns flera oroande signaler:


1) http://goo.gl/z40ZAv Då ligister nyligen brände bilar, kastade sten och molotovcocktails i Uppsala skrev en polis en debattartikel om att det fanns stora resurser på plats men polisen valde ändå en defensiv taktik med dialogpoliser som försökte tala ligistledarna tillrätta men det hjälpte inte och de kravallrustade poliserna fick passivt se på när bil efter bil stacks i brand.

2) http://goo.gl/yifokA En man avled vid en bostadsbrand i samma Uppsalaområde i somras. Ligister som startade bilbränder och kastade sten mot polis och räddningstjänst försenade räddningsinsatsen. Utredningen kunde inte fastslå om förseningen ledde till mannens död.

3) http://goo.gl/a0crxE Tiotalet bilar har brunnit senaste dygnet i Malmö, inkl en polisbil som stacks i brand när poliserna lurades till ett fejkat lägenhetsbråk. Skånepolisen tror det handlar om en ungdom som ”vill visa sin makt”.

ANALYS
Min prognos är att brottsligheten tycks utvecklas likadant som flyktingkrisen. När regeringen agerade kraftfullt med gränskontroller och sänkt flyktingmottagning till ”EU:s minimum” gav väljarna tummen upp men regeringen ökade ändå inte ty väljarna ansåg att de agerat för sent och brustit i sitt ledarskap.

Samma sak kan ske med de kriminella ligisterna som skapar otrygghet i våra städer. Polisen pekar ut 22 drabbade städer
https://goo.gl/ndM3b5 som ses på bilden intill. Politikerna anser att ”polisen kan saken bäst” och självklart bör polischefer göra bättre polisiära bedömningar än politikerna. Men det är politikerna som kommer ställas till svars av väljarna och det med besked.

Jag kan givetvis inte bedöma de 3 st exemplen ovan ur polisiär synvinkel. Men opinionsmässigt bedömer jag att väljarna känner ett ökat missnöje och upplever de 3 st exemplen som skrämmande och alarmerande. Attacker mot blåljuspersonal är vedervärdigt och att små grupper av ca dussintalet ledande unga ligister i stad efter stad skapar stor brottslighet och otrygghet i Sverige och kostar skattebetalarna hundratals miljoner är fullständigt oacceptabelt. Det känns inte som välfärdslandet Sverige och bör stoppas.

Det kan få stor inverkan på svensk politik i höst.


-Grattis svenska folket som har röstat fram det här med den naiva tron att man kan integrera människor som inte vill integreras bara vi öppnar gränserna och plånboken.
 


Comments

Uffe
12/04/2016 02:37

Sätt in militären !

ReplyLeave a Reply