Picture
NEJ - Skattehöjningen är fel!
MODERATERNA OCH S I VÅLDSAMT SKATTEBRÅK PÅ FACEBOOK

Det blev nyligen känt att regeringen (främst dess budgetpartner Vänsterpartiet) vill höja den vanliga inkomstskatten genom att sänka de två gränserna för statlig skatt. Det ger två effekter:
1, Det blir 40 000 fler inkomsttagare som får betala statlig skatt.
2, De som redan betalar statlig skatt får en skatteökning (eftersom den inkomstgräns då man får betala statlig inkomstskatt sänks).

Skattehöjning har nu orsakat fullt krig i sociala medier mellan:
- Å ena sidan Moderaterna, som anser att skattehöjningen är skadlig då det tex blir mindre över i plånboken för personer som utbildat sig och då höjd skatt på arbete rent allmänt är dåligt för Sveriges ekonomi och för incitamentsstrukturen.
- Och å andra sidan Socialdemokraterna & Co, som anser att skattehöjningen är bra eftersom de menar att de nya pengarna ska gå till skola och vård samtidigt som de anser att höjningen är ganska liten samt bara drabbar de som redan har relativt hög inkomst.

ANALYS
På bilden intill kan ni se både Moderaternas och Socialdemokraterna & Co:s tuffa bildkampanj om skatteförslaget som nu florerar i sociala medier. Båda bildtexterna är korrekta! Så är det ofta i politiska kampanjer, dvs båda budskapen stämmer men det är bara det att man kan beskriva samma sak på olika sätt. Det ska sägas att man kan inte se riktigt vem som ligger bakom S-bilden men kända Socialdemokrater har idag givit tummen upp till bilden. Vänsterpartiet är dock det parti som uttryckt störst glädje över skattehöjningen och mycket pekar även på att det är V och inte S som drivit igenom skattehöjningen.

NEJ - Skattehöjningen är fel! Sverige behöver inte höjd skatt utan snarare sänkt skatt. Det var bra när Alliansen sänkte för sänkt skatt gynnar arbete och samhällets ekonomi som helhet. Det spelar ingen roll att det är de med höga inkomster som får skattehöjningen, det är fel ändå.

-Marcus Oscarsson
 


Comments
Leave a Reply