Picture
Detta är ingen Robin Hood-budget - 2016
Mattias Hans Karlsson skriver - "Regeringen höjer skatten på arbete för bland annat hårt arbetande poliser och barnmorskor, man höjer energiskatten så att det blir dyrare för människor att värma upp sina hus, man höjer bensinskatten, så att det blir dyrare för människor på landsbygden att ta sig till arbetet, man höjer tv-avgiften och man straffbeskattar tv-spel. Fattiga pensionärer som enligt flera rapporter de senaste åren inte har råd att köpa mat hela månaden eller hämta ut sina mediciner när de är sjuka får ingenting. Merparten av pengarna ger man istället till nyanlända invandrare. Trots detta lyckas regeringens spinndoktorer med konststycket att få en stor del av landets journalister att beskriva budgetförslaget som en "Robin Hood-budget".

Jag tycker snarare att det är jämförbart med att sheriffen av Nottingham åker hem till en flitig och hederlig bondefamilj och kräver dem på pengar för att de har arbetat för hårt, kräver dem på pengar för att de eldat tillräckligt mycket i gården för att barnen inte ska behöva frysa, kräver dem på pengar för att de har en häst som transporterar dem mellan hemmet och åkrarna där de arbetar, kräver dem på extrapengar för att de skall få titta på skådespel på marknaden i fortsättningen och kräver dem på pengar för barnens nya leksaker.

När Sheriffen av Nottingham sedan lämnar gården, så kliver han rakt över en tiggande, sjuk och svältande gammal änka och sedan går han ut på torget och ger nästan hela pengapåsen till en ung och frisk man som precis anlänt till grevskapet, som ljugit om sin ålder för att slippa arbeta och som just nu drar runt på torget med sina kamrater i hopp om att finna en oskyddad jungfru som de kan antasta.

Detta är ingen Robin Hood-budget. Det är en sheriffen av Nottingham-budget..."

Mattias Hans Karlsson

För mig är det en gåta att människor faktiskt fortsätter att rösta på dem. Hur kan man frivilligt välja det där - sin egen misär? För jag tror inte att deras väljare på riktigt vill vara så "goda" att de hellre väljer misär - bara invandrarna / andra får det bättre?  I mina ögon är detta ett uppenbart förakt mot sitt eget folk från dessa som kör på sheriffen från Nottingham-budget. Hemskt!

(c) Disney
 


Comments

Nemo Ånséhn
09/22/2016 21:48

Jag önskar att du skulle haft fel. S med bihang lånar upp osannolika belopp för att göda massor av människor som varken vill eller duger till arbete. Pensionärerna skuffar S MP K ned från ättestupan! Fånlånen tvingar de som arbetar att betala av i generationer.

Reply
10/04/2017 15:15

It is great to hear people pursuing their dream and becoming successful.

ReplyLeave a Reply