Picture
Så oerhört viktigt att påpeka detta
I de senaste partiledardebatterna försökte Alliansen på nytt posera som en handlingskraftig opposition och sade sig vilja byta ut Löfven och avsätta den rödgröna regeringen. Med anledningen av detta vill jag påminna om följande:

1. Strax efter valet 2014 röstade riksdagen om att utse Stefan Löfven till statsminister. SD röstade nej. Alliansen lade ned sina röster, vilket innebar att de rödgröna vann och Löfven blev landets statsminister.

2. I december 2014 fällde SD regeringens budget genom att rösta på Alliansens budget efter att vårt eget budgetförslag hade fallit. Löfven ansåg sig då inte kunna fortsätta regera utan utlyste nyval. Istället för att välkomna denna unika möjlighet till regeringsskifte så valde Alliansen att rädda Löfven genom att skriva under decemberöverenskommelsen och därmed ge den socialistiska minoritetsregeringen fria händer att göra precis vad de ville i 4-8 år.

3. I början av 2015 lade SD fram en misstroendeförklaring mot Stefan Löfven mot bakgrund av hans brutna vallöften, ekonomiska lättsinne och det inställda nyvalet. Om Alliansen hade stött vår misstroendeförklaring så hade regeringen fallit. Det gjorde man dock inte. Alliansen räddade Löfven ännu en gång.

4. När finansministern Magdalena Andersson senare lade fram en budget, som enligt regeringens och Migrationsverkets egna prognoser, var underfinansierad med 10-tals miljarder redan i samma ögonblick som den presenterades, så lade SD fram en andra misstroendeförklaring. Alliansen gav oss inte sitt stöd och räddade därmed regeringen för fjärde gången.

5. När Alliansen tvingades överge decemberöverenskommelsen på grund av det utbredda folkliga missnöjet, så beslutade man att ändå minimera risken för att regeringen skulle kunna fällas genom att överge ordningen med att lägga fram en gemensam budget som SD skulle kunna stödja och istället gå fram med varsin enskild budget. SD valde då att kommunicera att vi hade för avsikt att rösta på Moderaternas budget när vår egen hade fallit. Om C, L och KD hade gjort samma sak som vi, så hade regeringen fallit. Det gjorde man dock inte och räddade därmed regeringen en femte gång.

6. Vid behandlingen av vårbudgeten 2016 kommunicerade vi återigen att vi tänkte rösta på moderaternas budget när vår egen hade fallit och uppmanade Allianspartierna att göra detsamma. Det gjorde man inte och räddade därmed regeringen en sjätte gång.

Om några veckor är det återigen budgetomröstning i riksdagen och ingenting talar för att Alliansen kommer att göra någonting som skulle kunna innebära att regeringen faller och Löfven avsätts.

Så snälla Alliansen sluta låtsas att ni är någonting annat än stödpartier och dörrmatta åt Socialistregeringen. Ni har varit Löfvens trognaste och bästa vänner och innan ni på riktigt lägger fram ett förslag eller röstar på ett sådant sätt att regeringen skulle kunna falla, så borde ni faktiskt ha så mycket skam i kroppen att ni öppet erkänner att ni inte är någon riktig opposition och att det enda sanna motståndet mot regeringen kommer från Sverigedemokraterna.
Mattias Hans Karlsson

Lämna gärna en kommentar nedan och glöm inte att skriva under om Löfvens Avgång
Insändare

 


Comments
Leave a Reply