Picture
Björklund öppnar upp för att efter valet 2018 bjuda in Socialdemokraterna till alliansen. – För mig är det otänkbart att alliansen skulle regera med ett aktivt stöd av SD, säger han till DN.

Det kan idioten fortsätta med, tror inte dom kommer in i riksdagen efter nästa val lika lite som miljöpartiet och FI.- Alliansen + S är bra, då får SD 75% 2022Marcus.oscarsson - B r e a k i n g - N e w s:
JUST NU: JAN BJÖRKLUND TILL ATTACK MOT KD +M I AKTUELLT
- GER HELLRE LÖFVEN INFLYTANDE 4 ÅR TILL ÄN ATT PÅ NÅGOT SÄTT GE INFLYTANDE TILL SD

- Det finns en del i det borgerliga, både väljare och partiaktivister i en del av partierna som tänker sig att de borgerliga partierna ska gå ihop med Sverigedemokraterna. Antingen man vill det eller, man får leva med det. De ser en framtid där borgerliga partier och SD går samman. Jag kan inte se den framtiden, säger Jan i direktsändning.

Björklund fick sen frågan om han hellre ger Stefan Löfven möjlighet att påverka fyra år till än att på något sätt ge inflytande till SD.

- Ja om jag får välja så gör jag det, svarade Liberalernas partiledare.

ANALYS
Nu ges för första gången ett mycket klart och tydligt besked från ett av Alliansens partier - L föredrar Löfven framför SD.

Jan (L) tycks säga nej till alla former av regeringar som inte har majoritet. Han öppnar dock en liten dörr för en Alliansregering ty i intervjun antydde han att en Alliansregering i minoritet är handlingskraftig och inte behöver S samtidigt som en Rödgrön regering i minoritet inte är handlingskraftig och därmed behöver Alliansen. Det ligger en del i det då SD föredrar Alliansen framför S men allt pekar ändå på att SD kommer att vara i en situation där de kan fälla Alliansregeringen om de inte får aktiv påverkan på politiken.

Nu stormar det rejält inom politiken och min analys är glasklar:

L inser att partiet är farligt nära 4%-spärren och då måste allt till för att rädda L och då går partiet före Alliansen. Det är trots allt ganska logiskt. Men påverkan på politiken blir potentiellt mycket stor. Dock finns trots allt en liten aning kvar - efter valdagen kanske Alliansen ändå accepterar att SD får visst inflytande. Dramat fortsätter!
 https://www.facebook.com/marcus.oscarsson.

 


Comments
Leave a Reply