Picture

Stefan Löfvens beskrivning av SD:s historia har det gått väldigt långt...

När till och med Expo, som själva historiskt haft mycket nära band till den blodsbesudlade våldsvänstern, sågar Stefan Löfvens beskrivning av SD:s historia har det gått väldigt långt...

Vad Expo menar med att det skulle ha funnits "andra nazistiska symboler" i SD:s partilokaler under mitten på 1990-talet, känner jag inte till, men jag gissar att de menar fornnordiska symboler, som kanske i något sammanhang också använts av högerextremister. Detta är isåfall inte att betrakta som nazistiska symboler som jag ser det. Nasseidioter har använt svenska flaggan också, men det gör inte den till en nazistisk symbol.

Expo:s uppgifter om att det förekommit högerextrema symboler på kläderna hos vissa deltagare i demonstrationer och möten vid denna tid, stämmer helt säkert. Under Anders Klarströms tid som partiledare lät man helt urskiljningslöst alla som ville gå med i demonstrationståg och delta på partimöten, även rena skinnskallar. Väldigt få av skinnskallarna var dock medlemmar i partiet.

                                               Glöm inte att skriva under om Löfvens AVGÅNG

Redan 1995, då Åkesson anslöt sig till partiet hade man dock tröttnat på detta. Vid det årets årsmöte riktades hård kritik mot hur partiledningen tillåtit partiets image att skadas i samband med offentliga manifestationer. Anders Klarström avgick och ersattes av den f.d centerpartisten Mikael Jansson.

En av Janssons första åtgärder var att upplösa det av extremister infiltrerade ungdomsförbundet. En av de ungdomsaktiva som var lojala med Jansson beskrev senare uppgörelsen med radikalerna i det tidiga SDU i termer av att: "vi bad en majoritet av våra medlemmar att fara åt helvete".

1996, då Åkesson så smått börjat engagera sig, beskrev den dåvarande ledamoten i partistyrelsen, Eva Nyman, i SD-Kuriren hur trötta man hade varit på att externa extremister tillåtits att solka ned partiets anseende. Hon beskrev hur Jansson börjat "reorganisera" partiet genom att städa ut de subkulturella elementen och istället börjat vända sig till vanligt hyggligt folk. Hon beskrev hur utspökade låtsassympatisörer med ölkassar i händerna (läs skinnskallar) tydligt hade fått veta att de inte längre var välkomna på partiets evenemang. 
https://www.facebook.com/mattias.karlsson.9889

 


Comments
Leave a Reply