Picture
Gammelmedias anklagelser och skitskriverier måste få ett slut nu!
EN AV SVERIGES MEST ERFARNA POLISMÄN SLÅR LARM

"Jag är så jävla trött. Det jag kommer att skriva här nedan, är inte politiskt korrekt. Men det skiter jag i. Det jag kommer att torgföra till er alla skattebetalare är förbjudet att torgföra för oss statligt anställda".

 Stort rabalder har uppstått sedan Örebropolisens mest erfarna brottsutredare, Peter Springare, med 47 års poliserfarenhet gått ut på FB med ett inlägg, rapporterar SR
https://goo.gl/06p6bm och SVT https://goo.gl/F96qmS.

-Det jag kommer att torgföra till er alla skattebetalare är förbjudet att torgföra för oss statligt anställda. Det renderar i utebliven karriär och utebliven individuell lön. Även fast det är sant. Jag skiter i allt detta, ska snart ändå gå i pension efter 47 år i denna verksamhet, inleder polisveteranen sitt inlägg. Därefter räknar han upp alla grova brott som han hanterade förra veckan, våldtäkt, misshandel, olaga hot, våld mot polis, mordförsök mm, och radar upp de misstänktas fiktivas förnamn varav nästan alla är utländska.

På bara något dygn har en FB-grupp som stödjer Springare fått 32 000 medlemmar. Han har dock polisanmälts och för SR
https://goo.gl/0zIkyG redogör han nu för 1) hans huvudbudskap, 2) anmälan mot honom själv och 3) att han inte är främlingsfientlig.

1)-När det gäller grova våldsbrott ser jag att det är en kraftig överrepresentation av kriminella invandrare. För att råda bot på det här problemet måste man göra som i alla andra sammanhang, ta fram riktiga fakta, säger han.

2) -Jag är inte anklagad för att ha gjort något fel. Man anmälde för att se om det var något brott öht. Jag har inte blivit omplacerad, jag har inte blivit åsidosatt på något vis, säger han.

3)-Att det skulle röra sig om rasism, så är det absolut inte. Jag tar upp kriminella invandrare och inte invandrare som grupp. Det är också för alla som sökt asyl och invandrat hit, säger Springare som menar att alla annars riskerar bli utpekade som kriminella bara för att de är invandrare. Se hans två FB-inlägg här
https://goo.gl/j3mfQC, där han bl a skriver att han är för asylmottagning under ordnade former.

ANALYS
Denna frågeställning har flera egenskaper som gör att den kan bli mycket stor 2018:
-Brott och straff är något som många kan relatera till och bilden är att polisen saknar resurser.
-Den grova brottsligheten uppmärksammas allt mer målande i media.
-Många upplever att media försöker mörka. Medias fokus är inte den erfarna polismannens huvudbudskap utan istället att polisen själv anmäls. SVT är dock ett undantag då de visar en video där han får blommor https://goo.gl/Ry81YT.

Slutsatsen för svensk politik är enl min bedömning enkel att dra: Oavsett hur statistiken ser ut och alldeles oavsett vad media skriver så anser allt fler väljare att det ligger väldigt mycket i det Springare säger. Han slår larm, men blir då själv anmäld och får veta hut i media. Vad effekten blir i opinionsmätningarna kan till och med en bäbis lista ut.
Marcus Oscarsson

En man med denna rakrygghet och kurage ihop med sin långa erfarenhet i branschen borde vara en toppkandidat för Dan Eliassons tjänst. Men tyvärr har han väl fel svåger...


Kom gärna med kommentarer genom att kommentera nedan och på Facebook - Insändare
 


Comments
Leave a Reply