Picture
Ledarskribenten Maria Ludvigsson skriver i dagens Svenska Dagbladet om Skattebetalarnas rapport "Löneökningen som försvann":

"Det spelar ingen roll vad du kommer överens om med din arbetsgivare, politikerna får ändå sista ordet och kan knipsa varje löneökning om de så vill. Principen om hälften kvar, som ändå får sägas vara en tämligen modest skatteprincip, var under en tid vägledande även för S. Men numera behåller ungefär var tredje heltidsarbetande mindre än hälften av en löneökning."

Om vi tittar på välfärden och utvecklingen av den så blir den inte bättre för varje år som går, däremot höjs priset (skatten) för densamma. Om t.ex.Volvo gör sämre bilar och höjer priset blir de inte kvar länge. I rödgröna Norrland så har vänstern höjt skatterna (kommunalskatt) alldeles för mycket och där försvinner samhällen och service. Slutsats Landet Sverige behöver ha annan politik än höjda skatter. That´s It! 

Borde det inte vara dags att särskilda skatter med namn som "koldioxidskatt" "energiskatt" "trafikförsäkringsskatt" m.m öronmärks och används till det som de kallas för ? Varför ska tex koldioxidskatten blandas med statens övriga intäkter och användas till det sittande regering tycker är mest prioriterat ? Då blir ju koldioxidskatten och den nya flygskatten,bara ett modernt avlatsbrev, dvs de som har råd betalar,men koldioxidnivån i luften minskar inte.
Varför inte driva igenom att Trafikverkets enhet "Vägverket" inte finansieras via Finansdepartementet, utan av avgifter (som de övriga trafikverken, ban-flyg-och sjöfarts-verken) dvs fordonsskatten ?

Men men pengarna behövs till den oansvariga flyktingpolitiken, och 86 % som röstade på 7-klövern måste ju vara ok med det.

https://www.svd.se/skatt-handlar-om-makt/om/ledare
Kom gärna med kommentarer genom att kommentera nedan och på Facebook  
Insändare (Och Annat)
 


Comments

Thorsten Schütte
03/21/2017 19:43

Trafikförsäkringsskatten är en styggelse:
http://www.vlt.se/opinion/insandare/bort-med-straffskatt-pa-trafikforsakringen

ReplyLeave a Reply