Picture
Fruktansvärt tråkigt när kompetent o välbehövd personal mer eller mindre tvingas att sluta. Polisledningen ska skämmas!
Frustrationen och arbetsbelastningen gjorde det ohållbart.
– Åh vad jag grät när jag lämnade in brickan.

Det var i somras som Anna valde att lämna sitt arbete som polis i yttre tjänst i Kungsbacka. När hon gick önskade kollegorna henne lycka till med orden ”jag önskar jag var lika stark,” ”du gör helt rätt, ”om jag bara vore yngre hade jag inte varit kvar.”

Vilka förändringar krävs för att personalen ska stanna? Även om lönen måste upp är det akuta en arbetsmiljöfråga, enligt Anna.
– Den nationella styrningen vingklipper Kungsbacka i hur de kan och får agera. Det behövs mer flexibla lösningar och tidigare fick man kompensation när man tvingats ställa  upp och byta arbetsdagar. Som polis blir man livegen. Jag hade tur som har en flexibel sambo, men alla har det inte så, säger Anna.

Frustrationen sopas ofta under mattan menar hon, och allt handlar inte om den nya omorganisationen eller lönen.
– För mig handlade det mycket om ovissheten, att inte kunna boka in något en vardagkväll kommande månad innan schemat var spikat. Det behövs scheman och möjligheter som gör att man också kan ha en familj, för man har ju åtagande i livet utanför jobbet. - http://norrahalland.se/anna-lamnade-polisbrickan/

---
Skrämmande och tyvärr blir det många fler som lämnar in, så länge Eliasson får vara kvar. Ta ert förnuft till fånga i regeringen!!!!!!! i annat fall har vi inga poliser kvar, och om ni inte ser allt som händer i vårt land i dag, så är ni både blinda och döva!!!

Skandal hur polisen blir behandlade . 19.000:- i ingångslön för ert farliga jobb är ett fullständigt hån! Hur kan det ens vara möjligt? Ni ska ha minst 10.000:- till!

Kom gärna med kommentarer genom att kommentera nedan och på Facebook  
Insändare (Och Annat)
 


Comments
Leave a Reply