Picture
SNART ÄR VI DÄR IGEN - ANTALET ASYLSÖKANDE KOMMER NU ATT ÖKA DRAMATISKT EFTER SLOPADE ID-KONTROLLER

Precis som väntat ökar nu antalet asylsökningar från migranter som missbrukar asylrätten efter att regeringen beslutade att slopa id-kontrollerna vid gränserna.

Migranter som tar sig genom hela Europa, och ett flertal säkra länder, för att komma till just Sverige – missbruket av asylrätten har sällan varit så uppenbart. Detta är dock något man talar tyst om i regeringen som i torsdags tog bort id-kontrollerna på tåg, buss och färjor mellan Danmark och Sverige.

Kontrollerna infördes i januari 2016 och dämpade inflödet av migranter. Samtidigt kvarstår gränskontrollerna – något som dock även det kommer försvinna snart då EU inte tillåter fler förlängningar. Och vid dessa ökar nu alltså antalet migranter som söker asyl.

Hittills i år har ca fem personer som inte har rätt att vistas i Sverige sökt asyl. Sedan id-kontrollerna togs bort har ytterligare 24 personer tillkommit.

Desto fler personer avvisas också. Bland annat de som redan sökt asyl i ett annat EU-land och de som har fått ett avvisnings- eller utvisningsbeslut i Sverige.

Bara under helgen avvisades 88 personer, vilka till största del rör sig om migranter som redan beviljats uppehållstillstånd i Danmark – där man i ett flertal steg stramat åt invandringspolitiken under senare tid.

– Jag tror att detta bara är i begynnelsen av vad som kan komma framöver. Först måste budskapet om att id-kontrollerna är borta slå igenom innan vi kan se den stora effekten här i Sverige, säger Michael Mattsson, chef för gränspolisen i region Syd, till SR.

Men varför släpper Danmark igenom dom? Det ska vara stopp redan vid Danska gränsen för Merkel låter ju allt åka hit. Hoppas hon försvinner med en stor smäll vid valet i Tyskland. Dom etablerade försvann i Frankrike så det ligger nära till hands.

Som sagt...det viktigaste var ju att pendlarna slapp ID-kontrolleras! Vi sitter alla i samma båt och öser för att undvika att den skall sjunka. Men vad gör kaptenen? Han borrar nya hål i skrovet!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6691626
Dela gärna, Hjälp oss och Sverige..Eller delta i en undersökning
Left4photo Sveriges mest lästa politisk Insändare sida - Kom gärna med kommentarer om denna Insändare genom att kommentera nedan och på Facebook  (Och Annat
 


Comments
Leave a Reply