Picture
Socialdemokraterna visste vad de gjorde då de på 1970-talet först tog bort "riksrätt" och sedan "ämbetsmannaansvaret". För idag hade de två lagarna behövts och hela Regeringen blivit tvingade att stå inför en RIKSRÄTT! 

"Partiet framför medborgarna" Den statsminister som hellre skyddar sitt parti än sitt lands medborgare är inte lämplig som regeringschef. IT-skandalen på Transportstyrelsen är i allra högsta grad en politisk fråga. Ju fler pusselbitar som läggs på plats desto tydligare blir det att inte bara tjänstemän på myndigheten har misskött sitt ämbete grovt, utan även regeringens medlemmar. Det var myndigheten som bröt mot lagar och röjde känslig information som kan hota rikets och privatpersoners säkerhet, men det är regeringen som sedan har försökt tysta ned vad som skett. Det må inte vara olagligt, men det är moraliskt oförsvarbart. Skriver Aleksandra Boscanin GP

Så har vi då hört Löfven svamla på en presskonferens angående IT-skandalen.Tre ministrar visste långt före honom om vad som hänt......säger han. Han fick veta i Januari i år.... Således betyder det att de olika ministrarna i hans regering kör sina egna race...och inte pratar med sin chef Men det står ju nu klart, att denna regering är helt oduglig. Landet är i kris....bilar brinner dagligen, det skjuts nästan dagligen, våldtäkterna flödar, poliser slutar varje vecka,och rättsväsendet accepterar våldtäkt på minderåriga, barnäktenskap tillåts i strid med lagstiftningen, vården brakar snart ihop totalt, kommuner går på knäna.

Anna Johansson
(S) lägger skulden på sin dåvarande statssekreterare.
Här börjar det bli riktigt snurrigt!

Vem hade ansvaret, då Mehmet Kaplan var IT-minister fram till april 2016 och då borde ha varit den minister som kontaktades i juni 2015, då Säpo fick informationen om att Säkerheten inom Transportstyrelsen var hotad.

Var det Anna Johansson eller Mehmet Kaplan eller båda två ?

Vilken utbildning har Ministrarnas statssekreterare för det viktiga arbete de gör med att sortera fram vilken information som är viktig och som ska läggas fram till Ministrarna ?

Det borde vara ett krav att både Ministrarna och deras statssekreterare är utbildade i Svensk lag, framförallt de lagtexter som rör deras departement!

......................................
"Anna Johansson (S) lägger skulden på sin dåvarande statssekreterare"

Infrastrukturminister Anna Johansson (S) har ikväll kommenterat den senaste tidens ”spekulationer” om varför informationen om Transportstyrelsens övertramp nådde henne långt senare än justitiedepartementet.

– Det är angeläget att få beskriva det. Som jag sagt tidigare fanns informationen på näringsdepartementet februari 2016. Vi har dubbelkollat, och min dåvarande statssekreterare blev informerad vid åtminstone tre tillfällen: februari, mars och maj 2016. Den informationen nådde inte mig. Det är naturligtvis väldigt olyckligt att det inte skedde, säger Anna Johansson till TT.


LÄS MER: Stefan Löfven bryter tystnaden: ”Det är ett haveri”
https://www.svt.se/…/efter-it-skandalen-nu-bryter-lofven-ty…

Hennes statssekreterare var då Erik Bromander, som fick lämna posten hösten 2016 sedan det uppdagats att han rest mycket och dyrt, och fakturerat departementet för boende och traktamente på ledig tid.

LÄS MER: Erik Bromander tvingas avgå
https://www.svt.se/nyhe…/inrikes/erik-bromander-tvingas-avga

Publicerad:23 juli 2017
https://www.svt.se/…/anna-johansson-s-lagger-skulden-pa-dav…
Dela gärna, Hjälp oss och Sverige..Eller delta i en undersökning
Left4photo Sveriges mest lästa politisk Insändare sida - Kom gärna med kommentarer om denna Insändare genom att kommentera nedan och på Facebook.
kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll därför god ton och följ lagen!
 


Comments

25
07/25/2017 12:34

Det vanliga svamlet om
att man inte gjort något fel. Man tror att de står över lagen och skyller
alltid sina misslyckanden på andra. Rövlund pratar alltid om att ta ansvar
Men han tar aldrig ansvar för någonting. Avgå Rövlund och sen kan du bli
Palestinas ambassadör på nordpolen. Putte Kock

ReplyLeave a Reply