Picture
Undrar om dom på flyktingförläggningarna också sitter ensamma på rummen och äter?
Från att tidigare ha ätit tillsammans tvingas de äldre på boendet Bergsgläntan i Ullatti nu köpa egna matlådor. En kraftig försämring menar anhöriga som anmält Gällivare kommun.

– I femton års tid har det fungerat jättebra, men förra sommaren ändrades det. Nu påstår kommunen att de bor hemma med hemtjänst, säger Gerd Sevebring, som har sin bror på Bergsgläntan.

Dagens äldre hamnar lååångt ner på prioritetslistan. Fall dom finns med överhuvudtaget?

http://www.svt.se/nyheter
Dela gärna, Hjälp oss och Sverige..Eller delta i en undersökning
Left4photo Sveriges mest lästa politisk Insändare sida - Kom gärna med kommentarer om denna Insändare genom att kommentera nedan och på Facebook eller ((Hjälpa Fattiga Pensionärer))
kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll därför god ton och följ lage
 


Comments

Yvonne Hagberg
09/25/2016 07:48

Varför inte byta plats? Det verkar vara bättre mat, bättre service och inte sitter dom ensamma heller. Fy fan för Sverige just nu!

Reply
Lydia Andersson
09/25/2016 07:49

Jag är lyckligt lottad att jag fortfarande kan laga mat o klara mig själv, fast det är oerhört tunt i börsen ! Mina ungar är min glädje, men jag tycker synd om dom pensionärerna som varken orkar laga mat eller får besök, utan är beroende av vårt dåliga system !! 😡

Reply
Peter Strid
09/25/2016 07:49

Det är alldels åt helve e som det går till . Samtidigt funderar jag över hur många gamlingar som fått sitta ensamma på hemmen , om vi inte haft flyktingkrisen ? Vad jag kan minnas, så redan för 20-30 år sedan, hörde man talas om ensamheten bland åldringar . Jag är helt emot förfallet som drabbat Sverige sedan gränserna lämnades vidöppna efter Reinfelds och Romsons överenskommelse . Undrar över var svenskens vilja att skydda landet tagit vägen ? Gamlingar lämnas in på hemmet när det blir betungande, och när man hör om övergrepp, och våldtäkter på både flickor och kvinnor, överallt i samhället , är rektionerna måttliga . Antagligen trevligare , lättare att sitta med ölen framför datorn, spela spel, kolla film och fotboll, för svenska män, än att ta en promenad på kvällen, visa att vi finns här, och vi tänker inte låta slödder besudla, misshandla våra flickor och kvinnor . Många säger att det är en polissak . Jag säger att polisen klarar inte av att bevaka samhället, så att flickor, kvinnor inte råkar illa ut . Jodå, varenda kväll gör jag mig synlig där jag bor , utan att hota nyanlända som finns överallt . Hoppas jag bidrar till något, bara genom att promenera en eller ett par ggr. På kvällarna .

Reply
Ove almenius
10/28/2016 03:49

Mycket bra. Jag önskar också att svensken handlar istället.

Reply
Rose-Marie Abrahamson
09/25/2016 07:50

Jag blir så ledsen när jag tänker på det! Jag o mina syskon har sagt att vår gamla mamma ALDRIG skall behöva hamna på ett hem! Men många har inga barn eller anhöriga, mitt hjärta bläddra för dom!

Reply
Björn Almström
09/25/2016 07:50

De som bestämmer lider för lite. De som bestämmer måste lida mer! Om nu alla människor är lika värda (nog bäst för oss själva att påstå oss tycka)... Men likafullt: Livet är kort & fullt av försakelser & ouppfyllda drömmar... Den som inte har detta i åtanke och är betrodd att handskas med dessa spörsmål - om denne visar sig inte vara sin uppgift vuxen... Ja! visst är "det förbannat synd om oss" (men måste vi gråta hela vägen in till död & evigt mörker ? Nej inte alls... Omsorg (Ansorge) - en "existential" att begrunda. (Skit i om Martin H. var nazist eller ej. Det går att läsa honom.

Reply
Lennart Magnusson
09/25/2016 07:51

Gamlingar som ä ensamma på rummet!
Hur många tror du det e som ligger ensamma ute i stugor i skogen som kanske endast får besök när hem vårdaren ,kommer tänk på de ni , o nu menar jag sängliggande

Reply
Jan Fällman
09/25/2016 07:51

Det är så tråkit att behöva läsa hur dom blir behandlade dom gamla och dom nyanlända ska kosta varje komun en jävla massa pengar som kunde läggas så dom gamla fick värdigt slut på sitt liv.

Reply
09/30/2016 07:12

Clash of Clans Hack and cheats - Free Gems (Working 100%)
Unlimited Free Gems. Unlimited gold. Unlimited elixir. Cheat tool free download.

Clash of Clans Hack and Cheats
http://clashofclans.hackdownload.net/
#clashofclanshack

Reply
tsrj
08/13/2017 17:13

Den här skitregeringen vi har offrar svenskarna för att lyxturisterna
som regeringen Löfven importerar och skyddar ska ha allting. Polisen
har helt spårat ur och skiter totalt i svenskarna. Regeringen Rövlund kan dra åt helvete.
Putte Kork

ReplyLeave a Reply